Betyg: 3.3

"Min partner vill inte fira julsemester med mig"

relationslabbet

Vi som arbetar med terapi vet att antalet förfrågningar från par som söker hjälp alltid ökar efter jul och i början av september efter semestern. Längtan att koppla av och hitta tillbaka till varandra efter en stressig period väcker förhoppningar att semestern skall lösa alla relationens problem. Det är därför inte konstigt att många gräl uppstår just under semestrar eller vid långa ledigheter typ julen. De är inte ovanligt att de problemen som dyker upp under semestern många gånger handlar om saker som ligger utanför parternas kontroll. Det kan handla om boendet, bråkiga grannar, dåligt väder men bakom ligger ofta andra tyngre frågor som handlar om ouppfyllda förväntningar. Det är inte konstigt eftersom paren lagt ner både mycket pengar och investerat emotionell energi eftersom förväntningarna på semestern är skyhöga. Om semestern inte går som planerat kan känslorna av besvikelse vara svåra att hantera.
Med dessa stora förhoppningar och förväntningar i bagaget är det inte konstigt att semestrarna inte alltid lever upp till våra önskningar.

"Vi kan inte hålla sams under semestern"Om ni vill att er semester skall vara lyckad och inte dränera relationen behöver ni sätta er gemensamt och planera för att undvika de farligaste fallgroparna. Det är lätt att tro att du och din partner har samma önskningar men ni kan faktiskt ha mycket olika önskningar om vad semestern skall tillbringas. Om ni vill att er semester skall bli lyckad kan det var bara att sitta ner och diskutera planera så att ni kan undvika de viktigaste fallgroparna.

 • Börja med att fundera på vad ni båda önskar att få ut av semestern.
 • En kanske vill titta på kultur, den andra ligga på stranden.
 • En partner vill gå ut och äta varje kväll den andre vill göra utflykter.
 • En vill gå på diskotek varje natt och dansa.
 • Arbeta er fram till en ungefärlig gemensam plan.
 • Det kan vara en skön aktivitet att planera semestern tillsammans.

Kommentarer

metformin history where to get metformin how long do metformin side effects last what happens if you miss a dose of metformin
buy metformin online
2021-04-03 23:59:18


synthroid insomnia synthroid brand name cost how much does synthroid cost at walgreens how is synthroid taken
synthroid shelf life
2021-03-24 06:33:42


dog amoxicillin buy generic augmentin online uk can i drink beer while taking amoxicillin where to buy amoxicillin 500mg
amoxicillin nausea
2021-03-16 05:04:39


online pharmacies uk viagrasuperforte online pharmacy no prescription
LbsxabamP
2021-02-05 01:24:42


Jag förstår nog inte riktigt syftet med detta hopkok av olika teorier och strategier. Mig ger det ej mer än vad jag läst av andra.
Mike
2020-08-28 16:55:13


Bra artikel, inte lätt alltid att styra upp sem mm så det passar alla. Bra test blev imponerad över hur omfattat det var :)
Kajsa
2015-02-12 15:31:54


Jag har upplevt skillnaden mellan att prata igenom semester och jul ordentligt innan och att inte göra det. Att inte planera och kompromissa utan bara låta bägges högt satta förväntningar styra leder oftast till fiasko. Ge er relation en chans! Lär er mer om er själva och hur ni kan få relationen att fungera smidigt.
Kajsa
2007-08-01 09:22:39


ett + två = *
Testa din relation med våra test Diskutera Din relation

* Samtliga fält är obligatoriska
Instruktioner - Så lämnar du en kommentar:
Signatur * - Skriv ett namn eller smeknamn, och använd gärna ett som ingen annan använder. Det underlättar om ni önskar hänvisa till en annan kommentar. En signatur får vara max 10 tecken inklusive blanksteg.
Kommentar * - Skriv ditt meddelande eller kommentar. Svenska är att rekomendera men engelska kan också gå bra. Använd så bra språk som möjligt och undvik svordomar. En kommentar får vara max 1000 tecken inklusive blanksteg och kan inte innehålla länkar (url:er).
Kontrollfråga - Svara på kontrollfrågan genom att bokstavera svaret på svenska. Exempel: noll + noll = noll (noll används inte i säkerhetsfrågan)

Materialet på din skärm är intellektuell egendom och upphovsrättsskyddat av Optimera med mera KB.
All kopiering utan tillstånd kan resultera i rättsliga åtgärder.
© Optimera med mera KBSamarbetar med:

Gör vårat relationstest gratis
Gör vårat relationstest gratis. Värde 99kr.

Så här sa våra kunder om testet:

Följ Jonas Gådes blogg om personlig utveckling. 120,000 har redan laddat hem hans bok gratis
terapi
  terapiutbildning och coahing NLP kurser 
  Annons
  It support?
  it support och datorproblemHar du Datorproblem och behöver It support?
  Vi fixar det åt dig!