Betyg: 4

"Jag och min partner bråkar och grälar hela tiden"

relationslabbet

Även i harmoniska relationer finns det problem som måste lösas. Gräl är bara en sida av kärlekens alla ansikten. Att handskas med ilskan och konflikter innebär också att sätta upp gränser vilket leder till trygghet. Efter att ha suttit med många par som tjafsar och bråkar kan jag garantera att flesta bråken inte handlar om toalettlocket är uppe eller nere eller vems tur det är att ta ut soporna. Det är helt andra behov som ligger begravda under dessa konstlade konflikter och som gör dem mycket mer intensiva och smärtfulla än vad de skulle vara.

"Min partner och jag tjafsar och bråkar om småsaker"När jag arbetar med par blir den viktigaste frågan när och vad som föregår grälet inte vad parterna grälar om. Att gemensamt utforska mönstren i grälet är ett av de mest konstruktiva steg vi kan ta. En del par väljer att stuva undan känslor av smärta och ilska. Om du förtränger de negativa känslorna blockerar vi samtidigt den positiva kraften inom oss. Men grälen har ofta ingenting med vår partner att göra. De beror snarare på att kärleken lockar fram känslor som är så starka att det kan vara svårt att bemästra dom. Fruktan för kärleken är med andra ord alltid blandad med fruktan för vad vi skulle kunna göra mot den andre eller vad den andre skulle kunna göra mot oss. Vår begränsade förmåga att handskas med den positiva kraften gör att vi letar efter något sätt att bestraffa oss själva redan efter att ha fått en liten aning av den kraften.

Det är inte ovanligt att personerna kränker varandra med hårda ord och relationen förvandlas till en krigszon. När vi väl har hakat på är det lätt att vi är fast. Då gäller det att utveckla vår relation.

Tips och råd på hur du och din partner kan sluta bråka


Låt oss titta lite närmare på vad vi kan göra för att hantera ovanstående problem. I en relation byggd på ömsesidigt ansvar siktar du in dig på vad du själv önskar och vad du och din partner vill.

Det du kanske bör fråga dig är: När har vi det jobbigt?, Var det när vi började komma riktigt nära varandra, På vilket sätt medverkade jag till att vi förlorade energi?

Varför handlar allt om maktkamper? Varför behandlar alla män mig illa? Har jag ett eget mönster? Ett mönster här som jag inte har upptäckt? Är jag villig att ta risken att bli ensam för att göra slut? För att komma tillrätta med dina mönster behöver du komma i kontakt med ursprungskänslan som du upplevde den. Du måste frigöra den energi som blivit instängd inuti din kropp. Detta kanaliseras genom ilska. Många gånger ligger gamla oförrätter begravda under ytan.


I ett gräl blir frågan:

Hur har jag burit mig åt för att ge upphov till den här konflikten?
Hur kan jag ge och ta emot mer positiv kraft?

"Jag och min partner bråkar och diskuterar om samma saker hela tiden"Varför gör han eller hon detta mot mig?
Varför är han eller hon inte trevligare?

Det finns djupare gömda problem som ger näring åt konflikter och gör dem mycket mer intensiva och smärtfulla än de annars skulle vara.
När du väl förstår detta, kommer du vara redo att acceptera den mest förvånande fakta om relationen. De flesta djupare gräl och bråk saknar en perfekt lösning.
Jag upphör aldrig att förvånas att par tycks bli så förvånade att samma gamla problem kommer upp åter och åter igen. Om du känner att du känner igen dig kan det var bra att dra öronen åt sig. Troligtvis sitter ni fast i ett djupare mönster.

Det beror på att de flesta tunga diskussioner i en relation handlar om att parterna har olika värderingar, olika livsstil, personlighetskartan är inte verkligheten. Den enda nyttan med att bråka om dessa olikheter, är att de lyckas med att slösa tid och förstöra sin relation.

Testa era olikheter i relationen

En gemensam genomgång kommer på sikt att bidra till att förbättra förhållandet men också kasta ett ljus över barndomens psykologiska villkor. När det gäller själva maktkampen kan analysen fylla en viktig funktion. Den avslöjar de verkliga motiven i denna kamp. Detta avslöjande eliminerar inte motiven men det kan skapa bättre förutsättningar för att kampen utkämpas på sitt eget område istället för att överföras till ovidkommande frågor.

När handlingar och röstläge är allt annat än kärleksfulla måste vi försöka gå bortom ord och tonfall och försöka förstå vad som ligger bakom. Då finns det en chans att ni kan mötas. De flesta gräl startar på grund av att parterna har olika åsikter, men med tålamod och lite bättre kunskaper i kommunikation kommer man kunna reducera antalet konflikter eller hitta vettiga kompromisser. Eller så snart ett problem upphör dyker ett annat upp, då finns där ofta saker under ytan som vi inte ser. Här är några vanliga anledningar.

Läs mer om omedvetna kärlekssstilar
Just nu kan du göra vårt relationstest gratis! www.lovetestnow.com

Kommentarer

colchicine cheapest price
cheapest colchicine generic no prescription
2023-06-22 01:00:43


cialis professional The young actress opted for a sexy cut out Lanvin dress that exposed her back not to mention some major side boob while at the Film Independent Spirit Awards in Santa Monica on Feb
urgepay
2022-10-13 05:12:48


The following adverse reactions have been identified during post- approval use of Doxigen. doxycycline reviews
gigmeprew
2022-09-17 00:37:13


clomid for male purchase IVF is not necessary in most cases, says Lauren Streicher, M.
traidge
2022-09-10 08:23:22


stromectol 12mg online Terbinafine Oral Medication For Sale
emparge
2022-08-20 23:11:44


Helthy Man
gabapentin addictive
2021-12-11 02:22:53


gabapentin doses
vablink
2021-12-09 18:22:09


Plaquenil
veinnaWaf
2021-09-25 23:47:52


Mycket bra artikel fick mig att fundera lite på mitt eget beteende
lennon
2009-07-18 10:03:05


sex + två = *
Testa din relation med våra test Diskutera Din relation

* Samtliga fält är obligatoriska
Instruktioner - Så lämnar du en kommentar:
Signatur * - Skriv ett namn eller smeknamn, och använd gärna ett som ingen annan använder. Det underlättar om ni önskar hänvisa till en annan kommentar. En signatur får vara max 10 tecken inklusive blanksteg.
Kommentar * - Skriv ditt meddelande eller kommentar. Svenska är att rekomendera men engelska kan också gå bra. Använd så bra språk som möjligt och undvik svordomar. En kommentar får vara max 1000 tecken inklusive blanksteg och kan inte innehålla länkar (url:er).
Kontrollfråga - Svara på kontrollfrågan genom att bokstavera svaret på svenska. Exempel: noll + noll = noll (noll används inte i säkerhetsfrågan)

Materialet på din skärm är intellektuell egendom och upphovsrättsskyddat av Optimera med mera KB.
All kopiering utan tillstånd kan resultera i rättsliga åtgärder.
© Optimera med mera KBSamarbetar med:

Gör vårat relationstest gratis
Gör vårat relationstest gratis. Värde 99kr.

Så här sa våra kunder om testet:

Följ Jonas Gådes blogg om personlig utveckling. 120,000 har redan laddat hem hans bok gratis
terapi
    terapiutbildning och coahing NLP kurser 
    Annons
    It support?
    it support och datorproblemHar du Datorproblem och behöver It support?
    Vi fixar det åt dig!