Betyg: 4.9

"Jag och min partner tjej, kille bråkar och grälar jämt"

relationslabbet
När man är i närheten av den här typen av förhållande kan man inte förstå varför de är tillsammans över huvud taget. Även i harmoniska relationer finns det problem som måste lösas. Gräl är bara en sida av kärlekens alla ansikten. Att handskas med ilskan och konflikter innebär också att sätta upp gränser vilket leder till trygghet. Men i det här förhållandet grälas det hela tiden, det är inte ovanligt att båda omedvetet undviker närhet genom att var i krigszonen. Det är vanligt att personerna kränker varandra med hårda ord och relationen förvandlas till en krigszon. När väl detta mönster har etablerats spinner det ofta iväg i en negativ spiral med hårdare och hårdare ord. När jag arbetar med den typen av relationer blir min fråga när och vad är det som sätter igång grälen? ämnet i sig är ointressant. Att gemensamt utforska mönstren i våra gräl är ett av de mest konstruktiva steg vi kan ta när det gäller att utveckla vår relation.

"Jag och min partner är som hund och katt"


Om vi vant oss vid en kamp som barn, kan det kännas ovant och till och med hotande att ha en hälsosam och fungerande relation. Det är därför inte ovanligt att barn vänjer sig vid emotionellt höga temperaturer och gräl och de får uppfattningen att det är så som relationer skall vara. De tar med sig detta mönster in i sina nya relationer. Andra upplever konfliktsituationen som något fruktansvärt som måste undvikas till varje pris.

Läs mer om omedvetna kärlekssstilar
Just nu kan du göra vårt relationstest gratis! www.lovetestnow.com

Kommentarer

Att våga se mönstret är verkligen det som får oss att kunna förändra. Egentligen är största jobbet gjort redan då vi ser. Vi kan ju inte handla omedvetet på samma sätt längre, för det är medvetet.
Anna
2009-09-06 13:00:02


Hejsan, Beskrivningen ovan är speglar min uppväxt och mitt äktenskap.Så jag känner igen mig i detta. När jag har en partner som är "normal" dvs inte startar bråk osv, så blir jag nervös och vet inte hur jag ska hantera lugnet och uppföra mig. För mig är inte harmoni och lugn ett normalt mönster. Frågan är är hur man ska kunna bryta det hela, insikten kanske är ett steg i rätt riktning :-) //Lena
Lena
2007-09-08 22:21:13


åtta + två = *
Testa din relation med våra test Diskutera Din relation

* Samtliga fält är obligatoriska
Instruktioner - Så lämnar du en kommentar:
Signatur * - Skriv ett namn eller smeknamn, och använd gärna ett som ingen annan använder. Det underlättar om ni önskar hänvisa till en annan kommentar. En signatur får vara max 10 tecken inklusive blanksteg.
Kommentar * - Skriv ditt meddelande eller kommentar. Svenska är att rekomendera men engelska kan också gå bra. Använd så bra språk som möjligt och undvik svordomar. En kommentar får vara max 1000 tecken inklusive blanksteg och kan inte innehålla länkar (url:er).
Kontrollfråga - Svara på kontrollfrågan genom att bokstavera svaret på svenska. Exempel: noll + noll = noll (noll används inte i säkerhetsfrågan)

Materialet på din skärm är intellektuell egendom och upphovsrättsskyddat av Optimera med mera KB.
All kopiering utan tillstånd kan resultera i rättsliga åtgärder.
© Optimera med mera KBSamarbetar med:

Gör vårat relationstest gratis
Gör vårat relationstest gratis. Värde 99kr.

Så här sa våra kunder om testet:

Följ Jonas Gådes blogg om personlig utveckling. 120,000 har redan laddat hem hans bok gratis
terapi
    terapiutbildning och coahing NLP kurser 
    Annons
    It support?
    it support och datorproblemHar du Datorproblem och behöver It support?
    Vi fixar det åt dig!