Betyg: 1.3

Hur hittar jag den rätte för en relation, förhållande?

Är det ett mission impossible? Har du fel strategi så lär du hamna i diket. Här får du några tips som du kan ta med dig på väg in i 2014 i jakten på Mr Right.

Konsten att hitta en perfekt partnerDet första steget för att hitta Mr Right är att du gör dig av med den farligaste av alla dina föreställningar den att det finns en Mr right eller Mr Perfect. För några år sen arbetade jag via telefon med en klient som hade träffat världens underbaraste kille omtänksam, trevlig, intelligent, ”good looking”. Hon babblade på med en lista så full med superlativ att jag efter en stund på allvar började fantisera om att hon träffat George Clony ni vet han i reklamfilmen för Nescafe.

Då kom bomben det fanns bara ett litet problem, nu kommer det tänkte jag han är alkoholist, sjukligt svartsjuk eller gift. Han var visserligen bra men hon störde sig på en liten detalj , han hade korta ben. Vad den här kvinnan och alla andra måste inse är att det finns ingen perfekt partner. Att hitta en perfekt partner handlar om att du måste inse att definitionen av en perfekt partner är en partner som har fel som du kan stå ut med basta!

Jag står inte ut med min partners egenskaperNästa steg du måste ta är att skriva ner en lista på de egenskaper som dina tidigare partners haft. Vad var det du fastnade för när du träffade dem första gången? Om det är stor differens mellan vad du hade för förväntningar och vilket utfall du fick, kanske du skall ta dig en funderare på vad detta beror på. Om inte du är klar över dina egna behov och vad du söker är chansen noll att den som väljer dig kommer att uppfylla dina önskningar.

Du måste bli självmedveten om vad du vill ha. Den vanligaste orsaken till dåliga relationer beror på att många tjejer lever kvar med föreställningen att de själva inte väljer. Jag vet inte hur många gånger jag suttit i terapirummet med tjejer eller kvinnor som kommit till insikt om att hon egentligen inte var kär. 

”Alla mina kompisar hade sällskap”, ” jag har svårt att vara själv ”. Jag är ledsen tjejer, vi lever inte på 1800 talet om du vill ha en bra kille se till att det är du som väljer och gå inte in i en relation bara för att han ligger på som en blodigel eller du får dåligt samvete och skuld.

Han vill hoppa i säng direktFakta idag är att många relationer inte håller över tiden. Detta faktum står matematiskt i direkt proportion till hur lång dejtingperiod du har. Kort dejting period och chansen ökar att relationen tar slut fortare än du tror eller som man brukar säga upp som en sol ned som en pannkaka fråga mig inte hur den metaforen hänger ihop logiskt men man behöver inte vara civilingenjör för att förstå kopplingen.

Om du istället har lång dejtingperiod så vet du vad du får. Alla din partners egenskaper finns där om du bara öppnar ögonen under dejtingperioden. Vi vill alla vara i det där sköna rosaskimrande molnet som förälskelsen innebär.
Jag har en omvänd strategi under förälskelsen. Jag öppnar ögonen istället för att gå omkring i en dimma. Jag vet det låter lite oromantiskt men det innebär också att jag inte gått på några sjunkbomber. När jag gått in i relationen sluter jag ögonen och kisar.

Ser jag hon har slängt kläderna på golvet så blir jag inte arg utan tänker hmmm kläderna på golvet hon måste var naken undra var hon är någonstans? Så en bra regel kan vara att du öppnar ögon i dejtingfasen sen när du gått in i relationen sluter du ögonen så att du inte ser de korta benen eller kläderna som ligger på golvet.

Jag hittar lätt fel på min partnerDu kanske borde reflektera lite över dig själv det kräver lite introspektion och är det mest utmanande. Om du har för avsikt att träffa Mr Right hur rätt är du själv på skala på 1-10? Jag minns en klient jag hade för tio år sen som var i 45 årsåldern som satt och ondgjorde sig över att hennes man inte var så rolig längre.

Hur rolig är du själv på en skala på 1 -100 hade jag lust att säga till henne, men det kan man ju inte häva ur säg så jag sa: Hur roligare är du själv på en skala på 1 till 10?

Hon fattade grejen: Om du vill attrahera Mr right be Miss right!

Läs mer om dejting och relationer

Just nu kan du göra vårt relationstest gratis! www.lovetestnow.com

Kommentarer

plaquenil and hair loss
stydratly
2021-12-05 09:20:31


Neurontine
poogmalok
2021-10-09 11:44:44


Cialis Interacciones Medicamentosas
Viagra
2021-08-29 15:05:14


Magic Jigsaw Puzzles is a free game for adults and kids with puzzle collection! Play now for free!
Patsy J. Moore
2020-03-02 03:00:39


We come to love not by finding a perfect person, but by learning to see an imperfect person perfectly
Li
2010-11-30 15:54:52


...man hittar aldrig den perfekta, man måste kompromissa. Med tiden blir nästan vem som helst som inte är sjukligt svartsjuk den rätta! Träffar man en sjukligt svartsjuk vet man att det inte är den rätta!
Roger
2010-07-27 16:01:31


är tipset att sluta leta kanske ;)
m&m
2010-01-02 21:52:07


bra fråga
Mimi
2009-02-08 22:11:09


Var är artikeln???? Om konsten att hitta den rätte....
Åsa
2008-07-10 21:42:06


fem + ett = *
Testa din relation med våra test Diskutera Din relation

* Samtliga fält är obligatoriska
Instruktioner - Så lämnar du en kommentar:
Signatur * - Skriv ett namn eller smeknamn, och använd gärna ett som ingen annan använder. Det underlättar om ni önskar hänvisa till en annan kommentar. En signatur får vara max 10 tecken inklusive blanksteg.
Kommentar * - Skriv ditt meddelande eller kommentar. Svenska är att rekomendera men engelska kan också gå bra. Använd så bra språk som möjligt och undvik svordomar. En kommentar får vara max 1000 tecken inklusive blanksteg och kan inte innehålla länkar (url:er).
Kontrollfråga - Svara på kontrollfrågan genom att bokstavera svaret på svenska. Exempel: noll + noll = noll (noll används inte i säkerhetsfrågan)

Materialet på din skärm är intellektuell egendom och upphovsrättsskyddat av Optimera med mera KB.
All kopiering utan tillstånd kan resultera i rättsliga åtgärder.
© Optimera med mera KBSamarbetar med:

Gör vårat relationstest gratis
Gör vårat relationstest gratis. Värde 99kr.

Så här sa våra kunder om testet:

Följ Jonas Gådes blogg om personlig utveckling. 120,000 har redan laddat hem hans bok gratis
terapi
    terapiutbildning och coahing NLP kurser 
    Annons
    It support?
    it support och datorproblemHar du Datorproblem och behöver It support?
    Vi fixar det åt dig!