Betyg: 2.6

MYT 1 Kommunikation

relationslabbet

En av de största myterna av alla är att kommunikation eller mer specifikt hur man hanterar konflikter är en gyllene väg till romantik och en lycklig relation. Just att kommunicera är förmodligen en av de mest spridda vanföreställningarna om att skapa bra relationer men knappast den enda. Det är lätt att svepas med i denna föreställning eftersom den är så populär.
En av de vanligaste strategierna är att prata om aktivt lyssnande. Det finns inom terapin en föreställning om att bara sitta och lyssna. Kan du rädda ditt äktenskap enbart genom att lyssna?
Just nu kan du göra vårt relationstest gratis! www.lovetestnow.com

Kommentarer

aldactone 25 mg tablet & lasic 40mg aldactone 50 mg tablet https://aldactonefast.com - side effects for spironolactone allegra d fexofenadine hcl https://allegrax.com - fexofenadine hcl 180 mg cymbalta side effects cymbalta withdrawal https://fastcymbalta.com - cymbalta reviews
rngmgeKix
2020-06-22 10:09:38


They are awesome! war of dragons
patsm00re18
2019-08-29 12:43:58


Jag antar att genom att lyssna menades väl att lyssna med förståelse och empati, att den andre får möjlighet att prata ut och därmed förväntas att alla nertryckta känslor på ena eller andra sätt kommer ut när det krisar i relationen. Det kan i vissa fall leda till dialog, kommunikation mm...
Sofana
2011-02-15 13:21:02


För mig låter det inte som en myt att man skall ha en bra kommunikation mellan varandra i en relation, det är ju a och o. Det är klart inte äktenskapet kan räddas genom att bara lyssna, men lyssna är väl ingen kommunikation. Kommunikation är ju att förstå varandra och respektera det som den andra säger. Om man inte förstår varandra så kommer det ju gå fel.
Fredrik
2009-08-30 04:20:45


Man ska prata lagom man ska kunna prata med varandra om allt men man ska inte prata jämt och om allt man ska hålla det på rätt nivå och man ska lyssna på varna o bry sig om vad den adnre parten säger men ibland får man föståat den andra inte vill prata elr lyssna elr att de nibland behvöer prata mer an vad man sjävk egentligen vill...kärlek är att ge o ta så är livets gång så är kärlekens sång
Shorty
2008-06-30 21:25:45


Jag vet hur det känns att vilja o kunna prata. Men ens partner straffar ut en med att inte svara. Tystnaden kan styra en relation. Han kunde även sitta o fundera på vad han skulle svara då är man inte närvarande som lyssnare(mina erfarenheter efter 8 år som nu håller på att ta slut)
mim
2008-05-12 08:34:47


Jag håller med, det går att prata sönder en relation. Man intellektualiserar istället för att våga känna känslor. Och detta att lyssna då............ja, vad hjälper det när den som lyssnar inte svarar an på det man säger??Och som jag läste nån gång: Att lyssna är inte detsamma som att sitta och vänta på att själv få säga nåt.
sara rosling
2008-05-08 08:37:01


Ja, det går att prata sönder ett äktenskap med. Jag har en väninna som ofta pratadeut med sin dåvarnad make hela tiden. Men tillslut hade de vrängt ut och in på hela äktenskapet och det fanns inget vackert kvar. Istället sårade och kränkte man varanndra genom att han hela tiden berättade om alla vackra kvinnor han mötte och hon genast berättade om alla vackra män på jobbet. Det blev en tävlan och man kan inte tävla i en relaton.
Rina
2007-05-23 16:00:23


sex + ett = *
Testa din relation med våra test Diskutera Din relation

* Samtliga fält är obligatoriska
Instruktioner - Så lämnar du en kommentar:
Signatur * - Skriv ett namn eller smeknamn, och använd gärna ett som ingen annan använder. Det underlättar om ni önskar hänvisa till en annan kommentar. En signatur får vara max 10 tecken inklusive blanksteg.
Kommentar * - Skriv ditt meddelande eller kommentar. Svenska är att rekomendera men engelska kan också gå bra. Använd så bra språk som möjligt och undvik svordomar. En kommentar får vara max 1000 tecken inklusive blanksteg och kan inte innehålla länkar (url:er).
Kontrollfråga - Svara på kontrollfrågan genom att bokstavera svaret på svenska. Exempel: noll + noll = noll (noll används inte i säkerhetsfrågan)

Materialet på din skärm är intellektuell egendom och upphovsrättsskyddat av Optimera med mera KB.
All kopiering utan tillstånd kan resultera i rättsliga åtgärder.
© Optimera med mera KBSamarbetar med:

Gör vårat relationstest gratis
Gör vårat relationstest gratis. Värde 99kr.

Så här sa våra kunder om testet:

Följ Jonas Gådes blogg om personlig utveckling. 120,000 har redan laddat hem hans bok gratis
terapi
    terapiutbildning och coahing NLP kurser 
    Annons
    It support?
    it support och datorproblemHar du Datorproblem och behöver It support?
    Vi fixar det åt dig!