Betyg: 4.3

"Jag och min partner, kille, tjej grälar och bråkar om pengar"

relationslabbet
Människors inställningar till pengar varierar oerhört och påverkas i hög grad av hur ni förhåller er till pengar och hur er ekonomiska situation ser ut för tillfället. Det är naturligtvis mycket lättare att ha en avslappnad attityd till pengar när man har gott om dem. På samma sätt som chanserna ökar för att det skall bli gräl när ekonomin är ansträngd.
Vi behöver pengar för att överleva, vi lägger våra pengar på matinköp och hyra för att vi skall ha tak över huvudet. De i sin tur medför att pengar representerar en viktig aspekt för att vi skall känna oss trygga. De finns fyra föreställningar som är vanliga i samband med pengar.

"Min partner kan inte hålla i pengar och är slösaktig med våra pengar"


1. En del personer gillar pengar och sätta gärna sprätt på dem. Du tycker att pengar är till för att spenderas på saker som gör oss lyckliga. De tänker inte så mycket på framtiden så pengarna måste rulla nu. Alla klienter som jag träffat som haft stort behov att köpa saker har i de flesta fall ouppfyllda emotionella behov som inte tillfredsställts.

"Min partner är snål och överdrivet ekonomisk med våra pengar"


2. För en annan kategori handlar pengar om säkerhet. Pengar skall man vara återhållsam med de bör spenderas varsamt. Efter att ha spenderat pengarna på det som måste betalas måste man spara pengar för oförutsedda avgifter. Ingen vet hur framtiden ser ut därför är det viktigt att alltid ha pengar för eventuella katastrofer.

"Min partner bryr sig inte om vår, sin ekonomi"3. Pengar är universellt och finns för att vi skall dela med oss av dem. Pengar delar man med de man älskar och de som har en mindre gynnsam situation. När du konsumerar lägger du hellre pengarna på andra än på dig själv eller till välgörenhet. Att prioritera andra skänker en skön inre känsla.

"Min partner använder pengar som maktmedel för att styra mig"4. I en del relationer kan pengar bli ett maktmedel. Den ena parten kan ha väsentligt mer inkomster och kan använda sina pengar för att utöva makt. Pengar kan då bli till delar av ett belöningssystem där den ena parten får ta del av pengarna genom presenter eller straffas om hon eller han inte varit snäll eller levt upp till motpartens krav. Pengar kan också fungera som ett plåster när den ena parten ger presenter för att vederbörande betett sig dumt. Om din partner ger dig saker som du aldrig skulle kunna köpa med din egen ekonomi kan glädjen blandas med en känsla av skuld. Ett par jag hörde talas om, där åkte mannen ifråga på tjänsteresa till London. Kvinnan hade veckan innan avresan varit väldigt ledsen och försökt berätta om sina behov utan att få något gensvar. När mannen kom hem hade han dåligt samvete så han hade köpt ett par skor och en väska. Kvinnan blev glad dessvärre fällde han kommentaren: Här får du en liten present för du har ju tyckt så synd om dig själv hela veckan. Den här mannen använde sina pengar som ett maktmedel eftersom han hade väldigt gott om dem hon hade inga. Om din partner kontinuerligt klagar på hur mycket pengar du spenderar kan det handla om att underminera din makt och på ett omedvetet sätt kontrollera dig.

Just nu kan du göra vårt relationstest gratis www.lovetestnow.com
Just nu kan du göra vårt relationstest gratis! www.lovetestnow.com

Kommentarer

fyra + fem = *
Testa din relation med våra test Diskutera Din relation

* Samtliga fält är obligatoriska
Instruktioner - Så lämnar du en kommentar:
Signatur * - Skriv ett namn eller smeknamn, och använd gärna ett som ingen annan använder. Det underlättar om ni önskar hänvisa till en annan kommentar. En signatur får vara max 10 tecken inklusive blanksteg.
Kommentar * - Skriv ditt meddelande eller kommentar. Svenska är att rekomendera men engelska kan också gå bra. Använd så bra språk som möjligt och undvik svordomar. En kommentar får vara max 1000 tecken inklusive blanksteg och kan inte innehålla länkar (url:er).
Kontrollfråga - Svara på kontrollfrågan genom att bokstavera svaret på svenska. Exempel: noll + noll = noll (noll används inte i säkerhetsfrågan)

Materialet på din skärm är intellektuell egendom och upphovsrättsskyddat av Optimera med mera KB.
All kopiering utan tillstånd kan resultera i rättsliga åtgärder.
© Optimera med mera KBSamarbetar med:

Gör vårat relationstest gratis
Gör vårat relationstest gratis. Värde 99kr.

Så här sa våra kunder om testet:

Följ Jonas Gådes blogg om personlig utveckling. 120,000 har redan laddat hem hans bok gratis
terapi
    terapiutbildning och coahing NLP kurser 
    Annons
    It support?
    it support och datorproblemHar du Datorproblem och behöver It support?
    Vi fixar det åt dig!